آدرس ایمیل: mrsanaye12@gmail.com

ساعات اداری: شنبه - چهارشنبه: 9:00 - 17:30

نگارش طرح توجیهی

نگارش طرح توجیهی

سلام به همه مهندسین و تمامی خواننده های محترم با مقاله “نگارش طرح توجیهی” در خدمتتون هستیم.

در این مقاله از آقای صنایع، سر فصل ها، مراحل نوشتن طرح توجیهی، فرمت و نحوه نگارش طرح توجیهی  نگارش طرح توجیهی به طور کامل گفته میشود و در هرکدام ازسر فصلها موارد توضیح داده شده است.

 در اینجا برای نگارش طرح توجیهی و مواردی که باید در نگارش رعایت بشه به صورت کامل آشنا میشوید . و در نهایت عملی بودن یا نبودن طرح یا پروژه تعیین میشود .

طرح توجیهی

اول بیایین براتون طرح توجیهی رو خلاصه و مفید تعریف کنم :

طرح توجیهی یا  همان مطالعه امکان سنجی یک تحلیل دقیق از عملی بودن یا نبودن یک طرح یا پروژه پیشنهادی است .

شما برای شروع کسب وکار خودتون نیاز به گرفتن مجوز از سازمان های مختلف دارید. مهمترین مدرک جهت گرفتن این مجوز طرح توجیهی است. ولی باید به این نکته توچه داشته باشید که طرح توجیهی شما باید شرط سوداوری را داشته باشد.

برای نگارش طرح های توجیهی سوداور در حوزه های صنعتی، معدنی، گردشگری، کشاورزی با  شماره 09176746951 در دپارتمان آقای صنایع تماس بگیرید.

سرفصل نگارش طرح توجیهی

 

در ادامه تمام سر فصل ها جهت نگارش طرح توجیهی را با هم مرور میکنیم.

خلاصه و گزارش وضعیت

در خلاصه و گزارش وضعیت طرح، موارد زیر مورد بررسی قرار می گیرد:

  • مشخصات مجری طرح و سوابق آن 
  • مشخص کردن سهامداران و میزان سهام آن ها
  • عنوان طرح
  • محل اجرای طرح
  • میزان سرمایه ثابت 
  • میزان سرمایه در گردش
  • میزان سرمایه گذاری کل
  • تعداد نیروی انسانی مورد نیاز
  • متراژ زمین
  • میزان آب و برق مصرفی
  • دوره بازگشت طرح
  • نرخ بازگشت سرمایه
نگارش طرح توجیهی
نگارش طرح توجیهی

توصیف محصول یا خدمات

برای معرفی بهتر محصول موارد زیر را در طرح توجیهی بیان کنید

  • معرفی محصول یا خدمات
  • مشخصات فنی محصول یا خدمات
  • کد تعرفه های گمرکی
  • کد ایسیک
  • استاندارد های بین المللی و جهانی
  • شناسایی و معرفی کالاهای جایگزین
  • سازگاری محصول یا خدمات با محیط زیست

سنجش تکولوژی

در بخش سنجش تکنولوژی از نگارش طرح توجیهی به دانش فنی، فرایند تولید به صورت مرحله به مرحله میپردازیم. و در ادامه  کالاهای مشابه در بازار را از لحاظ تکنولوژی مقایسه می کنیم.

بازار کالا یا خدمات

بازار کالا یا خدمات را در بازار داخلی و خارجی بررسی کنید و با آمار های سالانه، مصرف سرانه جامعه، برای فروش در داخل کشور و  صادرات ( در صورت به صرفه بودن و تقاضا ) بررسی نمایید و همچنین عرضه و تقاضاهای محصولات مشابه را چک کنید و تقاضای محصول جدید (در صورت نوآور بودن) خود را، با آزمون و نمونه گیری از افراد جامعه  شناسایی و مقدار تقاضا را در هر دوره تولید تخمین بزنید.

استراتژی فروش

با شناخت محصول خود برای فروش، انواع بازار را شناسایی و  جایگاه خود را در سهم بازار پیدا کنید و به وسیله داده های جمع اوری شده استرانژی فروش خود را برنامه ریزی کنید.

توجه داشته باشید حتما برند خود را ثبت کنید،امروزه فروش های سنتی و حضوری تا جای خود را به فروش مجازی در سایت ها و پیج های اینستاگرام داده است. شما می توانید از سایت فروشگاهی و تبلیغات در زمان مناسب کسب و کار خود استفاده کنید.

برنامه زمانبندی

شما پس از تصمیم گیری اجرای عملی طرح، برنامه زمان بندی را از گرفتن مجوزهای قانونی، تامین زمین، ساخت و ساز، تولید آزمایشی تا رسیدن به بهره برداری کامل در بازه های زمانی مشخص انجام دهید.

بیشتر بخوان بیشتر بدان:   طرح توجیهی مرغ گوشتی 3000 قطعه ای 1402

پس از راه اندازی خط تولید هم برنامه زمان برای تولید داشت باشید تا هیچوقت از دوران تولید و تقاضای بازار جا نمانید، جلوگیری از دور ریز و ….

در مقاله های بعدی شمارا با فرابند برنامه ریزی تولید آشنا میکنیم

سازماندهی یا کارمندان

برای شروع به تیمی از متخصصان و کارمندانی متعهد و برای رسیدن به یک هدف واحد نیاز دارید. برای رسیدن به این شرایط نیاز است که تعداد نیروی انسانی مورد نیاز، تعیین وظایف و میزان حقوق و مزایای آن ها را مشخص کنید. اگر خط تولید دارای چند شیفت کاری باشد، نیاز است که برنامه زمانبندی شیفت ها و تعداد کارمندان هر شیفت را نعیین کنید.

پیش بینی مالی

برای نگارش طرح توجیهی در بخش پیش بینی مالی باید هزینه های سرمایه ثابت که شامل هزینه های  زمین، ساخت و ساز، تجهیزات، ملزومات اداری، خط تولید و … و هزینه های سرمایه در گردش، استهلاک، نگهداری و تعمیرات و هزینه های جاری طرح ، هزینه های قبل از بهره برداری را  شناسایی و براورد کنید. و در پایان کل سرمایه موردنیاز و درآمد از  فروش محاسبه می شود.

نگارش طرح توجیهی
نگارش طرح توجیهی

قدم به قدم برای نگارش یک طرح توجیهی کامل

اگر شما یک سرمایه گذار هستید یا قصد دارید سرمایه گذاری را شروع کنید یکی از اولین کارهایی که باید انجام بدید برنامه‌ریزی در مورد پروژه و همچنین برآورد های اقتصادی و مالی و بررسی هایی در مورد ابعاد فنی پروژه است.

یک طرح توجیهی تمامی مسائل بالا به علاوه موارد دیگر را بررسی میکند که باعث میشود سرمایه گذار یک شمای کلی در مورد برنامه و در مورد پروژه خودش در طولانی مدت و کوتاه مدت داشته باشد

طرح توجیهی شامل چه قسمت هایی است؟

طرح توجیهی شامل قسمت های مختلفی هست که باید با نظم و انسجام نوشته بشه تا برای عوام قابل درک باشد

کسانی که از طرح توجیهی استفاده می کنند سه دسته کلی هستند :

  1.  سرمایه گذارانی که قصد دارند یک شمای کلی از تغییرات سرمایه و پروژه خودشان داشته باشند
  2. یا بانک هایی که برای ارائه وام و تسهیلات طرح را بررسی میکنند.
  3. و سازمان هایی که طرح های توجیهی را به منظور از دادن مجوز و تسهیلات بررسی می‌کند.

برای نگارش یک طرح توجیهی کامل باید نکاتی را در نظر بگیرید و مرحله به مرحله اقداماتی را انجام بدهید که ما در زیر به توضیح آن ها پرداخته ایم.

مقدمه

بهتر است در ابتدای کار اطلاعات ،مدارک، اسناد و سایر داده هایی را که برای نگارش و تحلیل و محاسبات احتیاج دارید گرد آوری کنید پیشنهاد می کنیم این کار را به متخصصان و کارشناسان مجرب در این زمینه بسپارید چرا که آنها داده های کامل ،جامع ، دقیق و به روز را در اختیار شما قرار می دهند.

 

به صورت کلی طرح توجیهی شامل دو بخش است که بخش اول یک سری اطلاعات برای تحلیل تر و اطلاعاتی درباره کلیت تر هستند و بخش دوم محاسباتی در مورد ابعاد مختلف پروژه هست.طرح توجیهی ابعاد مختلف پروژه از نظر فنی، اقتصادی و بازار را بررسی میکند بخش فنی یک پروژه شامل تمامی تجهیزات، نیروهای فنی ،ماشین آلات و …می‌شود.

 

نگارش طرح توجیهی
نگارش طرح توجیهی

در بخش های اقتصادی و مالی پروژه ارکان مرتبط با اقتصاد و بحث های مالی بررسی می‌شود اینکه چه هزینه ای برای شروع و تولید احتیاج داریم چه هزینه‌ای برای خرید تجهیزات و ماشین آلات و همچنین زمین ،ساختمان سازی ،محوطه سازی و سایر هزینه‌های مرتبط در این بخش قرار می گیرند.

بیشتر بخوان بیشتر بدان:   طرح توجیهی در شهر کرد

 

در بخش های مربوط به بازار ما وضعیت بازار رقبا سهم رقبا از فروش و درصد آنها از بازار و عوامل مرتبط را بررسی می کنیم .

قدم اول تکمیل بخش اول طرح توجیهی

همانطور که در قسمت های قبل نیز گفتیم بخش اول طرح توجیهی بخشی تحلیلی و در مورد اطلاعاتی هست که در مورد پروژه وجود دارد. برای شروع در این بخش باید ابتدا مجری طرح تهیه کننده طرح و سرمایه گذاران معرفی شوند.

در ادامه چیزی به عنوان خلاصه طرح به صورت یک جدول یا به صورت متنی که بهتر است به صورت جدول باشد داریم. در این بخش اطلاعات کلی در مورد پروژه مانند متراژ زمین، هزینه کل و هزینه های در گردش سود کلی و همچنین آب و برق مصرفی ذکر می شود.

نگارش طرح توجیهی
نگارش طرح توجیهی

حال به بررسی جنبه های مختلفی از پروژه توضیحاتی در مورد پروژه بررسی های بازار و همچنین وضعیت کالا یا محصول و یا خدمتی که قصد ارائه آن را داریم بررسی می‌شود.

با داشتن شمای کلی از پروژه با توجه به اطلاعاتی که در بخش های قبل ارائه شد به گام بعدی می‌رویم.

توجه داشته باشید که در بخش های قبلی از عکس ها ،جدول ها و همچنین کد آیسیک های مرتبط استفاده می‌کنیم و به صورت کلی یک متن خلاصه و چکیده اما بسیار ارزشمند و دقیق را ارائه می کنیم .

قدم دوم

گام دوم تکمیل بخش بدون طرح توجیهی بخش دوم طرح توجیهی بیشتر شامل جداول محاسبات و مقایسه های آماری و داده های آماری می شود.

در این بخش به بررسی داده ها قیمت ها زمان ها و داده های دیگری که از نظر آماری و مقایسه‌ای مهم هستند می پردازیم. جداولی که در این بخش ترسیم و استفاده می گردند شامل جداول هزینه‌های تولید ،هزینه های در گردش، هزینه مواد اولیه ،هزینه تجهیزات و ماشین آلات، ساختمان سازی محوطه سازی،حقوق پرسنل،وسایل نقلیه ،درآمد ها و سایر موارد مرتبط است.

توجه داشته باشید که در نوشتن یک طرح توجیهی دقت در متون و رعایت علائم نگارشی بسیار مهم است و در بخش محاسبات هم بهتر است که شما از داده های به روز و آخرین داده های موجود استفاده کنید چرا که اشتباه در یکی از داده ها میتواند تمامی داده ها رو تغییر دهد. بنابراین بهتراست که این کار را به کارشناسان مجرب و با تجربه بسپارید و با خیال راحت یک طرح توجیحی کامل برای گرفتن وام و مجوز به بانک و سایر سازمان ها ارائه دهید‌.

نگارش طرح توجیهی
نگارش طرح توجیهی

نتیجه گیری

شما پس از پیش بینی مالی طرح به محاسبه دوره بازگشت سرمایه و نرخ بازگشت سرمایه می رسید و توجیه پذیر بودن یا نبودن طرح یا پروژه مشخص می شود.  پیش بینی سود عملکرد 10 ساله تصمیم نهایی را برای عملی کردن یا نکردن طرح را به ما می دهد.

سخن پایانی

نگارش طرح توجیهی یا همان انجام مطالعه امکان سنجی پروژه باید با داشتن علم کافی مورد بررسی قرار بگیرد.

شما می توانید برای داشتن اطلاعات بیشتر با مشاوران ما با شماره 09176746951 تماس بگیرید و با اطمینان نگارش طرح توجیهی خود را به ما بسپارید.

آدرس: شیراز – خیابان قصردشت – بین پارامونت و سینما سعدی – سر خیابان شهید فقیهی _پاساژ ولیعصر_طبقه 2

دلایلی که چرا باید ما را انتخاب کنید

  • تجربه موفق در پرژه های بزرگ و کوچک
  • پرداخت مرحله ای
  • ادیت رایگان تا زمان اتمام کار

تهیه و تدوین طرح توجیهی با شرایط ویژه!

  • تحویل در کوتاه ترین زمان
  • مناسب ترین قیمت
  • پشتیبانی رایگان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *